Προτασεις για την Υγεια


Διαβάστε Περισσότερα

Καλεσμα στους Νεους


Αισθάνομαι ότι τα πολιτικά καλέσματα και κελεύσματα σε νέους ανθρώπους, ιδιαίτερα σε προεκλογική περίοδο ηχούν στα αυτιά τους σαν κούφια, κουραστικά και ψεύτικα συνθήματα.

Από την πανεπιστημιακή έδρα στην οποία βρέθηκα τα δέκα τελευταία χρόνια αισθάνομαι ότι αφουγκράστηκα τον παλμό και την ανησυχία του έλληνα κύπριου νέου. Τον βασανίζει το αβέβαιο δικό του μέλλον, η οικονομική κρίση αλλά και η πολιτική αστάθεια λόγω του εθνικού μας προβλήματος.

Διαβάστε Περισσότερα

Προτασεις για την Παιδεια


Είναι πεποίθηση μου ότι ο πλούτος για κάθε ζωντανό ανθρώπινο οργανισμό δεν μετριέται με οικονομικές παραμέτρους αλλά με την γνώση και την κατάρτιση.

Και επειδή ο άνθρωπος είναι το κύριο συστατικό στοιχείο κάθε κρατικής οντότητας, η παιδεία, σαν το όχημα προαγωγής αυτών των αρχών αποκτά ιδιαίτερη σημασία κι χρήζει της απόλυτης προσοχής μας. Πόσο μάλλον όταν το δικό μας κράτος είναι και ημικατεχόμενο.

Διαβάστε Περισσότερα

Προτασεις για τον Αθλητισμο


Το ευ αγωνιζεσθαι από ανέκαθεν χαρακτήριζε τον έλληνα. Είναι στοιχείο πολιτισμού. Το ευ αγωνίζεσθαι σήμερα, ιδιαίτερα στον σωματειακό αθλητισμό τείνει να γίνει ανάμνηση παρελθόντος.

Παρά τις σπουδαίες ατομικές αλλά και συλλογικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας,  τα περιθώρια βελτίωσης είναι τεράστια. Στον μαζικό αθλητισμό θα πρέπει με σωστές παρεμβάσεις να κάνουμε πράξη ότι όντως ο αθλητισμός είναι υγεία.

Διαβάστε Περισσότερα

Κρατος Προνοιας και Προστασιας


Διαβάστε Περισσότερα

Τοπικη Αυτοδιοικηση


Διαβάστε Περισσότερα

Θεσμοι, Αξιοκρατια, Διαφανεια


Κάθε πολίτης αυτού του τόπου ζητά χρηστή διοίκηση, αξιοκρατία και διαφάνεια στην άσκηση της πολιτικής. Πολλοί το υπόσχονται αλλά λίγοι προωθούν καθαρές θέσεις και τολμούν να αλλάξουν παγιωμένες νοοτροπίες. Προσωπικά δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ για να αλλάξουμε τα πράγματα. Συμμετέχω στην πολιτική γιατί θέλω να αλλάξουμε πολλά από όσα μας ενοχλούν.

Ο πολιτικός χρειάζεται να προστατεύει τους θεσμούς και το δημόσιο χρήμα. Οι πολίτες ζητούν να βάζουμε πάνω από τα πρόσωπα και τα κόμματά μας το γενικό συμφέρον της πατρίδας μας, να υπερασπιζόμαστε τους κανόνες της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας.

Διαβάστε Περισσότερα

Περιβαλλον & Αειφορος Αναπτυξη


Οι κλιματικές αλλαγές και τα πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα επιβάλλουν καθολική αλλαγή νοοτροπίας μεταξύ των πολιτών. Η ένταξη μας στην ΕΕ συνέβαλε καταλυτικά στη διαφοροποίηση των νομοθετικών πλαισίων που διέπουν τα περιβαλλοντικά θέματα.

Χρειάζεται όμως να εστιάσουμε στην ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας, στη διαμόρφωση σωστής περιβαλλοντικής συνείδησης και στην αποτελεσματική εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Διαβάστε Περισσότερα