Απάντηση σε δημοσίευμα του ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ημερομηνίας 24 Αυγούστου 2019 για παρανομίες σε ξενοδοχείο στην Πόλη Χρυσοχούς

Είναι πραγματικά αξιοπρόσεκτη και σε βαθμό υποψίας η προσπάθεια του συντάκτη του συγκεκριμένου άρθρου να μου αποδώσει πρόθεση νομιμοποίησης αυθαιρεσιών.

Στις 6 Νοεμβρίου του 2017, στη συζήτηση που έγινε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών και αφού επεξηγήθηκε ότι  βάσει πολεοδομικών κίνητρων ο αιτητής μπορούσε να ανεγείρει μέχρι 4 ορόφους, μας λέχθηκε ότι ο αιτητής ανήγειρε 5 ορόφους.

Αφού τόνισα ότι υπάρχουν παραβιάσεις και πρότεινα την επιβολή προστίμου, οι εύλογες δικές μου ερωτήσεις στη συγκεκριμένη συνεδρία ήταν «γιατί δεν τον σταμάτησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες όταν προχωρούσε με την ανέγερση;  «Ποια η ευθύνη του επιβλέποντα μηχανικού για την παρανομία που συντελέστηκε;»  Και αφού υπέδειξα πως δυστυχώς μέχρι σήμερα στην ΚΔ ποτέ στο παρελθόν δεν έχει κατεδαφιστεί κτίριο ως όφειλε, έθεσα τον προβληματισμό με ποιες αλλαγές και διαφοροποιήσεις θα μπορούσαν να εκδοθούν καλυπτικές άδειες ώστε να μην παραμείνει εσαεί ένα κτίριο που θα φιλοξενεί κόσμο, μη αδειοδοτημένο και προφανώς εκτός διαδικασιών ελέγχου με ότι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια ασφάλεια.

Αυτά είναι τα γεγονότα και προκαλώ τον συντάκτη του άρθρου του ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ όπως και όσους έσπευσαν για τους δικούς τους λόγους να αναδημοσιεύσουν ένα άρθρο με πιασάρικο τίτλο, να επιβεβαιώσουν με τη γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής τα όσα αναφέρω και να διορθώσουν τις ανακρίβειες τους.

Άλλο ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, άλλο οι διευκρινιστικές ερωτήσεις και άλλο αυτά να ερμηνεύονται σαν πρόθεση νομιμοποίησης αυθαιρεσιών, ειδικά από ένα δημοσιογράφο με εμπειρία στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ.

 

Λευκωσία,

26 Αυγούστου 2019